Hoppa direkt till innehåll

Bredband

Uppkopplad för framtiden

Koppla upp telefoni

När du beställer telefoni får du en så kallad telebox från din leverantör. Den kan se lite olika ut men fungerar på samma sätt; den omvandlar de digitala signalerna från fibernätet till analoga telefonsignaler.

Hur kopplar jag in telefoni?

Har du beställt en telefonitjänst kopplar du teleboxen till valfri LAN-port på fiberboxen (CPE) med en nätverkskabel. Sedan ansluter du teleboxen till ditt första telejack, så blir alla dina befintliga telefoner anslutna till teleboxen (fasta & trådlösa.) Alternativt ansluter du en trådlös telefon direkt till teleboxen.
Läs instruktionen som medföljde teleboxen för igångsättning av tjänsten så är du snart redo för dina första bredbandssamtal.

Jag har ingen fiberbox?

Om du använder stadsnätet till fler tjänster, som Internet och TV, behöver du en fiberbox (CPE). Den är ett slags grenuttag som ger dig fler portar att koppla in utrustning till. Villaägare och övriga med fiber hela vägen in till hushållet har redan denna fiberbox fast monterad. Gällande bostads och hyresrätter finns denna att hämta kostnadsfritt på Njudung Energis kontor. Vi har öppet vardagar 08-16 (lunchstängt 12-13) och finns på Upplandavägen 16.
Du ansluter teleboxen till valfri LAN-port på fiberboxen.

Telefoni Standard och Telefoni Prio, vad är skillnaden?

Telefoni kan levereras på två sätt. Dels en prioriterad och äkta bredbandstjänst som alltid har den prestanda den behöver, Telefoni Prio, kallas den och kräver inte att du har ett Internet-abonnemang. Telefoni Prio måste beställas om du inte samtidigt köper Internet.
Den andra telefonitjänsten som heter Telefoni Standard är telefoni som går via Internet. Denna tjänst går endast att beställa om du samtidigt köper Internet.

Tips! Säg inte upp ditt nuvarande telefonabonnemang när du byter till telefoni via stadsnätet, låt den nya telefonileverantören du valt få en fullmakt att sköta hela porteringen så behåller du ditt nuvarande telefonnummer!