Bredband

Uppkopplad för framtiden

Aktivera din fiberanslutning

Du aktiverar din fiberanslutning genom att beställa din första tjänst
Om du bor i en Stadsnätsansluten villa, lägenhet eller företagslokal har du ett uttag till Stadsnätet. I de flesta fall är det en vit/grå dosa på väggen med ett eller flera nätverksuttag, dvs. en fiberbox (CPE).
För att kunna använda uttaget måste du beställa en tjänst, till exempel Internet. Det gör du i Tjänsteguiden. Efter att du beställt din tjänst och skickat eventuella avtal i retur, så tar det upp till 10 dagar innan ditt uttag är aktiverat med din tjänst. Ofta går det betydligt fortare än så men det beror på tjänsteleverantörens rutiner vid beställning.
Koppla en nätverkskabel mellan fiberboxen och din dator för att börja surfa. Inställningsanvisningar har du fått från din tjänsteleverantör.
Du kopplar med fördel in en egen router (mellan fiberbox och dator) för att öka säkerheten samt få möjlighet att surfa trådlöst.
 
CPE
En fiberbox ger möjlighet till att prestandasäkra varje tjänst. Dvs du kan streama film till tv, surfa, spela spel och prata i telefon samtidigt utan att de stör eller stjäl bandbredd från varandra.
natuttag
Om du bor i lägenhet och ännu inte hämtat en fiberbox så har du ett uttag i väggen. Detta kan då endast användas till antingen Internet, TV eller telefon. För t.ex. Internet & TV behövs en fiberbox som finns att hämta hos Njudung Energi på Upplandavägen 16.